Historie

Weduwe J. van der Toorn, sinds 1963

Weduwe van der Toorn is al meer dan 100 jaar in Scheveningen en daarbuiten een begrip. Gelegen aan de haven, wordt de vis van de boot meerdere malen per dag rechtstreeks het restaurant binnengebracht, verser kan het niet.

Levensgenieters, dagjesmensen, bourgondiërs, bouwvakkers, kunstenaars, diplomaten en zelfs leden van het koninklijk huis.

Lees meer »
Lees minder «

 

Jan van der Toorn is een ondernemende Scheveninger wanneer hij met z’n vader in 1900 begint met Kleine Stores. Als hij in 1911 op 36-jarige leeftijd overlijdt, laat Jan een bedrijf met zes vissersschepen na. Zijn vrouw, Leuntje van der Toorn-Hoogenraad, blijft met haar vijf kinderen als weduwe achter. Samen met haar schoonvader zet zij de zaken voort. Nadat Leuntje in 1956 overlijdt, vestigt zoon Dirk van der Toorn aan de Treilerweg een Schevenings visrestaurant. Hij noemt het met een knipoog naar zijn ouders Weduwe J. van der Toorn.

Zonen

Na Dirk nemen daarop volgende zonen de zaak over. Eerst Jan, later Arie. De Van der Toorns kiezen voor een informele aanpak en hebben een hekel aan een gelikte sfeer. Na de eeuwwisseling verkoopt Arie Weduwe van der Toorn en gaan anderen verder met het roemrijke visrestaurant in Scheveningen. De ervaren restaurateur Edwin van de Goor ziet in 2016 perspectief in deze bijzondere plek in het Scheveningse havengebied, respecteert het rijke verleden en is de huidige exploitant van het restaurant.

Scheveningse vis

Vele bekende inwoners van Den Haag en ver daarbuiten bezoeken dit eerste Scheveningse visrestaurant voor een eerlijke Scheveningse vis zonder fratsen. Paul van Vliet zingt er eens een liedje over (‘Een visje eten bij de weduwe’), leden van het Koninklijk Huis schuiven er aan, bouwvakkers, dagjesmensen, diplomaten, kamerleden en kunstenaars eten er de Scheveningse vis. Nog regelmatig informeren gasten naar de weduwe, niet wetende dat zij zestig jaar geleden kwam te overlijden. Maar in feite is ze nog springlevend.

Reserveren

Kies wanneer u wil reserveren en vul uw gegevens in. Uw reservering is pas definitief als deze is bevestigd door ons.

×

Uw browser wordt niet meer ondersteund

Helaas ondersteunen wij Internet Explorer 8 of lager niet meer.
Onze websites maken gebruik van nieuwe technieken en wij kunnen u daarom geen goede website laten zien.
Klik hieronder om een nieuwe browser te downloaden. een moderne browser downloaden